2023 Aralık Ayı eTwinning Çalışmamız

2023 Aralık Ayı eTwinning Çalışmamız

23.01.2024 57

 

Banu YILMAZ - Ziya Gökalp Secondary School - SİVAS / TURKEY

Today, we had a wonderful "afternoon tea" at school but it wasn't at about five o'clock. We had it during lunch break. We served the tea in porcelain tea pots and drank it in porcelain cups again.

Bugün okulda harika bir “Beş Çayı” içtik ancak saat beşte değildi. Çay partimizi öğle arasında düzenledik. Çayımızı porselen çaydanlıklarda servis edip, yine porselen fincanlarda içtik.

26-01-2024

While we were having our snacks with our tea, we had a chat.

Çaylarımızı içip, atıştırmalıklarımızı yerken sohbet ettik.

26-01-2024

We talked about English afternoon tea, and also our own tea habits because tea is consumed very much in Turkey. Also, we talked about our plans for our project.

“İngiliz Beş Çayı” ve Türkiye’de çay çok tüketildiği için kendi çay alışkanlıklarımız hakkında konuştuk. Ayrıca projemiz ile ilgili planlarımızdan bahsettik.

26-01-2024

26-01-2024

All students did research and collected documents about the "Five o'clock Tea Ceremony" . YA. KE. reviewed and edited them all and prepared a presentation.

Bütün öğrencilerimiz “Beş Çayı” hakkında araştırma yaptılar ve doküman topladılar. YA. KE. Hepsini gözden geçirdi, düzenledi ve bir sunum hazırladı.

26-01-2024

 

Today, he made his presentation to us in the sixth period. It was very interesting. You can reach the presentation by clicking here.

İndir

Bugün altıncı derste bize sunumunu yaptı. Çok ilginçti. Sunuma burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

26-01-202426-01-2024

Yesterday, we had a chat about Five O'clock Tea Ceremony with our young learners this time. After the conversation about the topic, they drew something about snacks and materials in the afternoon tea. We had a very enjoyable drawing and coloring activity.

Dün “Beş Çayı Seremonisi” hakkında bu kez daha küçük öğrencilerimizle sohbet ettik. Konu hakkında görüştükten sonra “Beş Çayında” tüketilebilecek atıştırmalıklar ve kullanılabilecek materyallerle ilgili çizim yaptık. Çok eğlenceli bir çizim ve boyama etkinliği gerçekleştirdik.

26-01-2024

One of our seventh grade students helped hang the materials because he was taller.

Boyu daha uzun olduğu için yedinci sınıf öğrencilerimizden biri materyalleri asmamıza yardım etti.

26-01-2024

We prepared a board with their drawings.

Öğrencilerimizin çizimleriyle bir pano hazırladık.

26-01-2024

My students drew some doodles related to tea time today. They are here.

Öğrencilerimiz bugün “Çay saati” ilgili birkaç “doodle” yaptı. Onlar burada …

26-01-2024

26-01-2024

We hung them on another board today.

Onları bugün başka bir panoya astık.

26-01-2024

One of our eight graders cooked a great dessert for us. It's Quince Dessert. It's a Turkish dessert with sherbet (syrup). It is very light because it's made of fruit. You can add cream, ground pistachios or hazelnuts on top of it. You can serve it plain, also. Enjoy your meal.

Sekizinci sınıf öğrencilerimizden biri bizim için harika bir tatlı pişirdi. “Ayva Tatlısı”. O şerbetli bir Türk tatlısıdır. Meyveden yapıldığı için oldukça hafiftir. Üstüne kaymak, dövülmüş Antep fıstığı veya fındık ekleyebilirsiniz. Sade de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Quince Dessert

This content is hosted by a third party. By showing the external content you accept the terms and conditions of youtube-nocookie.com.

Remember my choice.Your choice will be saved in a cookie managed by europa.eu until you've closed your browser.

Show external content

Another eight graders cooked "Chocolate Chip Cookies" for us. Recipe of it is here. Bon appetite.

Bir diğer sekizinci sınıf öğrencimiz Bizim için “Çikolata Parçacıklı Kurabiye” pişirdi. Tarifi burada. Afiyet olsun!

Chocolate Chip Cookies 2023 12 14 at 22 2

This content is hosted by a third party. By showing the external content you accept the terms and conditions of youtube-nocookie.com.

Remember my choice.Your choice will be saved in a cookie managed by europa.eu until you've closed your browser.

Show external content